Ügyvédi segítség kártérítési ügyekben

Több olyan esemény történhet az életünkben, amikor kártérítési igényünk érvényesítéséhez ügyvédi segítségre van szükségünk, például egy közlekedési vagy munkahelyi baleset esetén. Természetesen saját és szeretteink egészsége és testi épsége a legfontosabb, és pénzzel nem pótolható, azonban a kártérítésként kapott összeg segíthet csökkenteni a kellemetlenségeket, és megkönnyíteni a gyógyulás időszakát. Ahhoz, hogy a biztosító valóban megítélje nekünk a kártérítést, a kártérítési igénynek kellően alátámasztottnak és meggyőzőnek kell lennie. Így ennek összeállításához kártérítési ügyekben tapasztalt ügyvéd segítségére van szükség. Ha kártérítési igényének érvényesítése érdekében szakemberhez fordul, magasabb kártérítési összegre és gyorsabb ügyintézésre számíthat. Ha egyedül próbálja meg érvényesíteni érdekeit, nem biztos, hogy sikerrel jár, hiszen, ha életében először kerül szembe hasonló helyzettel, érthető, ha nincs otthon ezekben az ügyekben.

A közlekedési baleset vétlen résztvevőjének kártérítési igénye

Kártérítési összeg illetheti meg például egy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset vétlen résztvevőjeként (a vétlen vagy a vétkes vezető utasaként vagy akár gyalogosként). A baleseti bejelentő nyomtatvány kitöltését követően be kell jelenteni az eseményt a vétkes biztosítójánál. A kártérítési igény érvényesítéséhez különböző dokumentumokat kell csatolni, illetve úgy kell megfogalmazni az igényt, hogy az meggyőző legyen; egy ügyvéd ezt elvégzi ön helyett.

Munkabalesetnél is járhat kártérítés

Munka- vagy üzemi baleset esetén szintén számíthat kártérítésre. A munkabaleset azokat az eseményeket jelöli, amelyek a munkavállalót a munkavégzés során vagy azzal összefüggésben érik; az üzemi baleset pedig a sérültet otthonából a munkahelyre és a munkahelyről otthonába történő közlekedés során érő baleseteket is magába foglalja. Ha a baleset oka nem a munkavállaló mulasztása, a keletkezett személyi és vagyoni károkért kártérítés illeti meg a sérültet. A kártérítési igényt ebben az esetben is ügyvéd segítségével kell benyújtani a munkáltató felelősségbiztosítójához. Ha kártérítési ügyben segítségre van szüksége, forduljon hozzánk!