Mit tehet, ha volt párja zaklatja?

Egy párkapcsolat véget értekor számtalan érzés munkálhat az egyedül maradt felekben: sértettség, harag, féltékenység, bosszúvágy. Ideális esetben persze mindketten értékelik a hibáikat, tisztázzák magukban, miért kellett véget érnie a kapcsolatnak, majd lezárják azt, továbblépnek, és engedik továbblépni a másikat is. Azonban néha ez nem olyan egyszerű. Ha a különválást a másik fél kezdeményezte, az elhagyott partner sokszor nem tudja elfogadni a tényt, hogy már nem kell a másiknak, így a határokon túllépve is megpróbálja visszaszerezni párját. Ha pedig ez nem sikerül, akár fenyegetőzni kezd és bosszút esküszik. De ha nem is fajul a dolog durvaságig, a kapcsolaton túllépni próbáló fél életét igencsak megnehezíthetik az állandó telefonhívások, SMS-ek, levelek, személyes megkeresések.

Vessen véget a kellemetlen helyzetnek!

Ha ön is épp ebben a helyzetben van, jó tudnia, mik a törvényes lehetőségei; hogyan vethet véget volt párja zaklatásának. A zaklatás akkor valósul meg, ha az illető tartósan vagy rendszeresen háborgat, megfélemlítés vagy a másik magánéletébe való önkényes beavatkozás céljából. Módja többféle lehet, a gyakori, akár éjszakai vagy névtelen telefonhívásoktól kezdve az üzenetrögzítőn hagyott üzenetekig, munkahelyi, otthoni kéretlen látogatásokig, vagy a sértett barátainak, hozzátartozóinak zaklatásáig, fenyegetéséig.

Ha feljelentést még nem is tervez, egy ügyvéddel mindenképp érdemes beszélnie

Sokan nem mernek ilyen esetekben rendőrségi feljelentést tenni, mert attól félnek, az csak olaj lenne a tűzre. Ha ezt még ön sem tervezi, egy ügyvédhez akkor is érdemes elmennie, akár csak azért is, hogy tisztában legyen vele, pontosan milyen jogi lehetőségei vannak. Egy tapasztalt jogász azt is meg tudja mondani önnek, sikerre számíthat-e, ha pert indít vagy feljelentést tesz; illetve, hogy valóban zaklatásnak minősül-e volt párjának kellemetlenkedése. Olyan szakembert válasszon, akiben megbízik, és akit szimpatikusnak talál, hiszen magánéletének részleteibe is be kell majd avatnia. Ha ügyvédi segítségre van szüksége, vegye fel velünk most a kapcsolatot!