Mit tehetünk egy kellemetlenkedő szomszéd esetén?

Otthonunk szerencsés esetben a nyugalom szigete, és minden ott töltött perc igazi kikapcsolódás; ha viszont kevésbé van szerencsénk, egy rémálom is lehet az ott lakás. Hiába tökéletes a lakás mérete, elhelyezkedése és kialakítása, ha a sors nem kegyes hozzánk, és folyamatosan kellemetlenkedő szomszédokkal sújt. A véletlenen múlik, hogy egy igazi jó lakóközösség alakul-e ki a társasházban, melynek tagjai átveszik egymás leveleit, és locsolják a növényeit, amíg nyaral; vagy bosszantó szomszédokat kapunk, akik egész nap veszekednek, éjjel is hangosan hallhatják a televíziót, tologatják a bútorokat, vagy rendszeresen idegeneket engednek be a házba, kockáztatva a lakók biztonságát.

Ne tűrjünk a végtelenségig, inkább kérjünk segítséget

Sokan nincsenek tisztában azzal, milyen jogaik és lehetőségeik vannak, így inkább csak tűrnek, és abban reménykednek, hogy az illető azelőtt elköltözik, hogy végképp tönkremennének az idegeik. Természetesen legelőször érdemes megpróbálni tisztázni a félreértést a szomszédunkkal. Ha azonban ő erre nem hajlandó, vagy kérésünk süket fülekre talál, ügyvédi segítséget is kérhetünk. Érdemes olyan jogászhoz fordulni, akinek nagy tapasztalata van társasházi ügyekben, így pontosan tájékoztatni tud minket arról, mit kell tennünk, és milyen eredményre számíthatunk, ha megtesszük.

Olyan ügyvédet válasszunk, akiben megbízunk

Mivel elkerülhetetlen, hogy akár személyes jellegű témák is előkerüljenek a beszélgetések alkalmával, csak olyan ügyvédet válasszunk, akiben maradéktalanul megbízunk, és őszintén tudunk beszélni a problémáinkról. Anélkül, hogy tudnánk, milyen törvényes lehetőségeink állnak rendelkezésre a kellemetlenkedő szomszéddal való konfliktus rendezésére, nem érdemes perrel fenyegetnünk az illetőt, hiszen úgysem vesz majd minket komolyan. Sokkal célszerűbb, ha felkeresünk egy ügyvédet, így jogaink ismeretében sokkal hatékonyabban tudunk fellépni az otthonunk nyugalmát folyamatosan megsértő lakótárs ellen. Ha ön is a fenti problémával küzd, vegye fel a kapcsolatot most ügyvédi irodánkkal, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást!