Mit tehet, ha igazságtalanság éri munkahelyén?

Életünkben többször kényszerülünk arra, hogy új állás után nézzünk, így tudjuk, milyen hosszadalmas és olykor reménytelennek tűnő feladatról van szó. Így ha épp van munkahelyünk, mindent megteszünk azért, hogy megtarthassunk, hiszen nem akarjuk ismét átélni a fentieket. Ez addig még rendben is van, ha az elbocsátás elkerülése végett mindössze annyit kell tennünk, hogy pontosan és határidőre elvégezzük a munkánkat. Az viszont már egyáltalán nem, ha ezek mellett el kell viselnünk, hogy felettesünk folyamatosan méltatlanul bánik velünk. Ha nem érezzük már jól magunkat a munkahelyünkön, mert felettesünk nem biztosít megfelelő munkakörülményeket, rendszeresen kritizál ok nélkül, visszaél a hatalmával, a munkakörünkbe nem tartozó, akár alantas munkákat végeztet el velünk, vagy túlórapénz nélkül dolgoztat hétvégén, mindenképp lépnünk kell.

Legyen tisztában törvényes lehetőségeivel!

Sokan azért képtelenek erre, mert nincsenek pontosan tisztában jogaikkal és lehetőségeikkel, így inkább tűrnek. Ez azonban nem megoldás, hiszen a folyamatos stressz miatt később akár komoly egészségügyi problémákkal is szembesülhetünk – az állandó rossz közérzetről nem is beszélve. Természetesen kompromisszumokra az életünk minden területen, így a munkahelyünkön is szükség van; egy bizonyos határon túl nem érdemes engednünk.

Ha felettese méltatlanul bánik önnel, kérjen ügyvédi segítséget!

Ha úgy érzi, diszkrimináció érte munkahelyén, vagy felettese rendszeresen visszaél a hatalmával az ön kárára, forduljon egy a munkaügyben járatos ügyvédhez. Nem kell feltétlenül beperelnie főnökét: első lépésként elég, ha megbíz egy szakembert azzal, hogy pontosan vázolja fel önnek, mit tehet az adott helyzetben. Ezután, a lehetőségekkel megismerkedve eldöntheti, melyik megoldást választja. Olyan jogászt keressen, akit szimpatikusnak talál, és akiben megbízik, hiszen csak így beszélhet őszintén kényes ügyekről. Ha igazságtalanság érte munkahelyén, vegye fel a kapcsolatot tapasztalt jogászainkkal, akik segítenek az ügy rendezésében!