Mikor lehet szüksége ügyvédre egy cégvezetőnek?

Ha több évtizedet töltött el különböző cégek alkalmazottjaként, és végre a maga ura lenne, biztosan elgondolkozott már egy saját cég alapításán. A jelenlegi versenyben viszont nagyon nehéz fennmaradni, főképp egy új cégnek, amely még nem bizonyított az ügyfeleknél. Ezért még a cég létrehozása előtt érdemes alaposan átgondolni, pontosan milyen formában alapítanánk vállalkozást – ehhez pedig ajánlott szakértő segítséget kérni. Egy a társasági jogban járatos ügyvéd úgy tudja ismertetni önnel az egyes cégformák és lehetőségek előnyeit és hátrányait, hogy azok ismeretében könnyen el tudja dönteni, melyiket válassza. Nem maradnak homályos pontok, így később sem érik kellemetlenségek amiatt, mert nem értett vagy figyelmen kívül hagyott valamit. Ha cégalapításra készül, és szeretne tanácsot kapni egy szakembertől, forduljon ügyvédi irodánkhoz!

Ügyvédi segítség nem csak a kezdeteknél

De nemcsak a kezdeteknél lehet szüksége egy jogász segítségére. Egy már működő cégben is számtalan vitás ügy adódhat, például a beszállító késett az áruval, és nem hajlandó megtéríteni az emiatt minket ért kárt, az adóhivatallal adódott problémánk, illetve az alkalmazottak éltek vissza a bizalmunkkal. Bármilyen jogi ügybe keveredünk is, például valaki bepereli a cégünket, már maga a tény is ijesztőnek tűnhet, főként, ha elsőre nem látjuk, pontosan miről is van szó. A cél ilyenkor az, hogy a lehető legkisebb anyagi veszteség mellett és a lehető leggyorsabban kikeveredjünk az ügyből.

Ha nem elégedett jelenlegi ügyvédjével, váltson!

Ha céges ügyekben jártas ügyvédet keres, mindenképp olyan szakembert válasszon, akin érzi, hogy kellő időt fordít az ön esetére. Hiszen számára ez hiába a századik hasonló eset, az ön számára kulcsfontosságú, hiszen cége működése, így családjának anyagi biztonsága múlhat rajta. Ha van már ügyvédje, de úgy véli, az nem képviseli hatékonyan cége érdekeit, érdemes minél hamarabb váltania. Akár cégalapítás előtt áll, akár már működő cégében tapasztalt valamilyen jogi természetű problémát, vegye fel velünk a kapcsolatot most!