8 őrült jogszabály, melyek miatt bajba kerülhetsz külföldön

Tilos rágózni, dohányozni és meghalni is!

Külföldre utazás előtt a látnivalókon túl, érdemes az adott országban hatályos jogszabályokról is tájékozódni, ellenkező esetben kellemetlen meglepetések érhetik a turistát! Íme, a legbizarrabb jogszabályok:

  1. Szingapúrban nem szabad rágózni

A Szingapúrba történő utazás során, semmiképp ne vigyünk magunkkal rágógumit, ugyanis ebben a városban már több mint két évtizede betiltották az utcán való rágózást, hogy megóvják a város utcáinak tisztaságát.chew

Bár a büntetés csak némi pénzbírság, azért nem árt tiszteletben tartani a város elveit.

 

  1. Tilos meghalni Sarpourenx-ben, betelt a temető

Egy mindössze 260 lakost számláló délnyugat franciaországi kis faluban a polgármester Gerard Lalanne megtiltotta a lakosoknak, hogy meghaljanak, mert a túlzsúfolt temető betelt, és nincs hová eltemetni őket, írja a Reuters. 2008-ban rendeletet is kiadott, melyben hivatalosan is megtiltotta, hogy a faluban meghalljon olyan lakos, akinek nincsen előre lefoglalt parcellája a temetőben. A rendelet be nem tartása állítólag súlyos büntetést von maga után.

  1. Velencében illegális a galambok etetése

A gyönyörű lagúnás városban szintén különleges rendelet van érvényben. Míg régebben nagy hagyomány volt a turisták körében a Szent Márk teret ellepő galambok etetése, mára már törvény tiltja ezt a cselekedet. Aki megszegi ezt a jogszabályt, akár 700 dollár pénzbírságot is kaphat.

 

  1. Buenos Aires a toll ágyak ellen lépett fel

Az argentin kormány a tollágyakkal kapcsolatosan hozott furcsa és meghökkentő jogszabályt. A tollágyakat betiltó döntést a törvényhozók azzal indokolták, hogy „azok túl kényelmesek, és az ilyen kényeztetés serkenti és ösztönzi a buja érzéseket”, írja az Argentina Independent.

 

  1. Bhutánban tilos a dohányzás

Ez a kis himalájai ország talán avilág egyik legszigorúbb rendeletét hozta, ugyanis az egész ország területén betiltották a dohányzást. Ha valaki dohányos, akkor bizony törölnie kell az úti céljai közül ezt az országot, ugyanis se bevinni, se vásárolni nem szabad dohányárut.

dohányzás

Aki Bhutánban nyilvános helyen rágyújt, azt pénzbírsággal büntetik, a dohány árusításáért pedig szabadságvesztés is járhat.

 

  1. Nem fogyhat ki a benzin az autópályán Németországban

Németországban ügyeljünk arra, hogy elegendő üzemagyag legyen az autóban, mielőtt autópályára hajtasz, ugyanis nagy bajba kerülhetünk, ha kifogy a tank. Németországban ugyanis jogellenes bárkit, bármilyen okból megállítani az autópályán. Egyetlen kivétel lehetséges, ha vészhelyzet van, az üres tank azonban nem minősül vészhelyzetnek.

 

  1. Görögországban tilos a magas sarkú cipő

Ha egy ókori görög helyszínen tűsarkúban jelenünk meg, akkor ne csodálkozzunk, ha a túrát mezítláb kell folytatnunk. A görög kormány ugyanis rendelettel védi az ókori műemlékeket, melyeken sérülést okozhatnak a magas sarkú cipők.

magassarku

  1. Tilos enni a Ramadán ideje alatt Dubaiban

Ha az Egyesült Arab Emírségekbe szeretnénk utazni, akkor körültekintően válasszuk ki az időpontot, ugyanis a Ramadán ideje alatt sem enni, sem inni nem szabad nyilvános helyen. A helyi szokásokat a turistáknak is tiszteletben kell tartaniuk, azok az utazók, akik úgy döntenek, hogy megszegik ezt a szabályt, először csak nyilvánosan figyelmeztetik őket, majd ha ezt a bűncselekményt többszöri felszólításra sem hagyják abba, akkor akár börtönbe is kerülhetnek a szabálysértés miatt.